RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan ser vekst etter Irak-løsning(Ny)

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan i sin halvårlige orientering til kongressen i ettermiddag at Irak er den størst hindringen for vekst i USA
Greenspan sa videre at han ikke ser behov for nye stimuli til den amerikanske økonomien nå, og at en vekst vil komme så raskt Irak-situasjonen er løst.

Dette er på linjen med hva markedet hadde ventet at sentralbanksjefen ville si i dagens orientering.

Han sa også at økonomien er posisjonert for vekst, men at prognostiseringen av utviklingen er vanskeliggjort av den uløste situasjonen rundt Irak.

Greenspan rettet også en finger mot Bush-adminsitrasjonen, og sa at statens regnskapsføring bidrar til å skjule langsiktige problemer i økonomien. Han mener administrasjonen må hjelp til å gjøre økonomien mer fleksibel, og maksimere de virkelige ressursene.

Det ble også offentliggjort estimater fra Federal Open Market Comittee som er styringskomiteen i den amerikanske sentralbanken. FOMC ser en inflasjon på mellom 1,25 og 1,75 prosent i år, mens arbeidsledigheten er ventet å ligge på mellom 5,75 og 6 prosent. Bruttonasjonalproduktet er ventet å vokse med 3,25 og 3,5 prosent

De amerikanske børsene var uendret rett etter at innholdet i talen ble, kjent men hadde falt noe tilbake etter 15 minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere