RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan varslet fortsatt renteheving

Sist oppdatert:
I sin tale til kongressen varslet den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan at de vil fortsette å holde takten i rentehevingene. Les hvorfor her
I går hadde den amerikanske sentralbanksjefen, Alan Greenspan, sin tale til kongressen i USA. Greenspan ble tolket dit hen at renteoppgangene fra USA kommer til å fortsette.

- De siste dataene støtter synet på at de svake tallene for økonomien som ble observert tidlig i vår ikke presentere en mer seriøs senkning av farten i den økonomiske aktiviteten. Den amerikanske økonomien ser ut til å være sterk og den underliggende inflasjonen forblir vel ivaretatt, sa Greenspan til Kongressen.

Men Greenspan advarte også mot en mulig boble i eiendomsmarkedet i noen lokale markeder, men at den overordnede økonomien fremdeles er sterk og god.

Som valutamarkedet hadde forventet har Greenspan ikke blitt mindre positiv til den amerikanske økonomien, og derfor er markedet nå nærmest overbevist om at rentene skal heves i den takt som de har blitt i de siste åtte månedene.

Flere har spekulert i at den amerikanske sentralbanken har kommet til toppen av sin rentesyklus, særlig etter at Dallas Feds topp Richard Fisher var ute og indikerte nettopp dette.

I slutten av juni forventes det derfor at Greenspan og resten av toppene i FED vil heve renten. Hvor høyt renten vil gå er ikke lett å si. Selv har Greenspan sagt at den nøytrale renten vil ligge et sted mellom tre og fem prosent, men at noe nøyaktig tall er vanskelig å finne.

- Men vi vil muligens vite det når vi er der, fordi vi vil observere en hvis grad av balanse som vi ikke har sett før, sa Greenspan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere