Gå til sidens hovedinnhold

Grefsenkidsa lærer koding

– Kodetimen er et fint opplegg for å gi barna en smak på hvor gøy det kan være å programmere, sier Grefsenmamma og programmerer Liana Gyulzadyan Svendsen.

GREFSEN: Liana Gyulzadyan Svendsen er dataprogrammerer, og har selv to barn som går på Grefsen skole.


– Både min mann - som er hardware ingeniør - og jeg, er engasjert i Lær Kidsa Koding og har vært med på møter og fulgt med for å se om vi også kan lage en kodeklubb, forteller Svendsen.

Lære barna IT og programmering

Kort fortalt, Lær Kidsa Koder er et nettverk for alle i Norge som ønsker å lære barn IT, nettverket tilbyr også kurs til de som vil lære bort programmering til barn.

– Kodetimen er et fint opplegg for å gi barna en smak på hvor gøy det kan være å programmere. Vi testet opplegget først på våre egne barn, og det gikk veldig fint.

– Så kontaktet vi rektor Anton Rygg på Grefsen skole, og forespurte om de var interessert i kodetimer. Han var veldig positiv, men foreløpig var det ikke kapasitet til å fullføre dette for alle klassene, forteller Svendsen.

Les også: Stjerneskuddet Jacob fra Grefsen

Engasjerte og glade barn

Klasse 4 a ble plukket ut til kodetime.

– Vi fikk fri fra jobben av våre arbeidsgivere Maestro Soft og Elliptic Labs til å "lære kidsa koding". Mandag denne uken, 8. desember, så fullførte hele klassen programmeringsoppgaver, og resultatet ble mange engasjerte og glade barn.

Svendsen forteller også om mange gode tilbakemeldinger i ettertid.

Realfag og IT

– Noen av barna likte det så godt at de fortsatte etter skoletid for å gjøre oppgaver for egen hånd. Dette er med på å skape glede og interesser for realfag og IT. Slik blir våre barn ikke bare forbrukere men også skapere av programvare. Stor takk til rektor, lærer Astrid Lokøy Leivestad og arbeidsgivere som gjorde at vi kunne gjennomføre dette, og ikke minst til alle barna som var så positive, avslutter Svendsen.

Og selvsagt fikk alle Grefsenkidsa i klasse 4 a diplom etter fullført kodetime.

Les flere saker fra Nordre Aker Budstikke her

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.