*Nettavisen* Nyheter.

Greit å skjule at nær familie deltar i budrunde

Oslo (NTB): Forbrukerrådet er kritisk til at en boligselger kan unnlate å opplyse budgiverne om at en av de andre budgiverne er i selgerens nærmeste familie.

En boligkjøper mener hun betalte 450.000 kroner for mye for en bolig fordi en av de andre budgiverne var selgerens far. Hun krevde derfor erstatning fra megleren fordi hun ikke ble opplyst om familierelasjonen, skriver Aftenposten.

Faren var i dette tilfellet også kausjonist for datterens boliglån, og ifølge klageren hadde han derfor en egeninteresse av å drive salgssummen opp.

Men i en fersk avgjørelse fra Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester fikk kjøperen ikke medhold i sin klage.

- Flertallet i nemnda åpner dermed for at familiemedlemmer og nærstående av selger kan delta i budrundene og presse opp prisene. Jeg tror ikke du finner en eneste boligkjøper som ikke ville blitt sjokkert hvis de avdekker at den de har budt mot, er i nær familie med selger, sier fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet, Thomas Bartholdsen.

Kvinnens første bud var på 1,95 millioner kroner, men boligen ble hennes for 2,5 millioner etter en budkrig mot hovedsakelig én annen budgiver. Det var etter handelen at hun kom i kontakt med selgers far, som fortalte at han hadde vært en av budgiverne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.