RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greit fra Tandberg

Sist oppdatert:
Tandberg og toppsjef Andrew Miller var ute med en oppdatering om utvikling av selskapet torsdag ettermiddag. iMarkedet har sett på oppdageringen
Tandberg var ute med en midtkvartalspresentasjon torsdag. Selskapet ser bedring i leveringen av videokonferansesystemer i kvartalet. Selv om selskapet fortsatt er forsiktig, viste midtkvartalspresentasjonen at Tandberg leverer greit under de rådende markedsforholdene.

- Vi er forsiktig positive. IT-markedet er fortsatt utfordrene, sa Miller på presentasjonen torsdag.

I meldingen om kvartalsutviklingen de første seks ukene av fjerde kvartal skriver selskapet at utviklingen går i henhold til planen. Selskapet opplyser også at det er bedring i utsiktene og at salgsutviklingen følger de sesongmessige endringene. I tillegg til dette klarer selskapet å opprettholde sine marginer på produktene i kvartalet.

På den korte presentasjonen torsdag brukte toppsjef Andrew Miller tid på å omtale Cisco-samarbeidet som har vært skrev om av iMarkedet en rekke ganger de siste dagene. Miller mente at dette var et viktig steg inn i et meget interessant marked, og viste til at Cisco allerede i dag leverer 6.000 IP-telefoner om dagen.

Videre ble det opplyst at i operasjonen i Nord-Amerika vil ha nedgang i første kvartal i forhold til fjerde kvartal. I Europa venter selskapet vekst i første kvartal i forhold til fjerde kvartal, noe som er en positiv utvikling for Europa-operasjonen.

I Asia venter Tandberg nedgang i salget i første kvartal mot fjerde kvartal. Bakgrunnen for dette er det kinesiske nyttåret, som ble feiret i begynnelsen av kvartalet.

- Selskapet forventer i helhet en normal sesongsvingning med marginal beding i markedsforholdene. Selskapets utsikter og forutsigbarhet fortsetter å bedre seg og til tross for et utfordrene miljø, er Tandberg fortsatt forsiktig optimistiske og venter å videre bygge på momentumet som kom i 2003, skriver selskapet i meldingen.

Og det heter videre:

- Selskapet tror at det nylig Tandberg og Cisco IP-telefoni/video lansering er et markedsgjennombrudd, skriver selskapet i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere