Hva som skjer med formuesskatten i en blåblå regjering, er ikke sikkert. Men sikkert er det at landets rikeste ikke bryr seg om den fjernes.

- Formuesskatten betyr ingenting for meg. Og den betyr nok ikke mye for andre velgere heller, sier investor Øystein Stray Spetalen til Klassekampen.

Også andre milliardærer som avisa har vært i kontakt med, sier det er likegyldig for dem om formuesskatten fjernes.

- Kan leve med den
- Formuesskatten betyr at Ferd mister deler av sin likviditet hvert år, men ikke mer enn at det kan både bedriften og jeg leve med, sier Johan H. Andresen som eier investeringsselskapet Ferd. Selv betalte tobakksarvingen over 120 millioner kroner i formuesskatt i fjor, suverent mest i landet.

Selv Petter Stordalen, som har kritisert formuesskatten tidligere, er ikke like bastant nå.

- Jeg ser at formuesskatten rammer en del virksomheter uheldig. Men det gjelder ikke meg, dels på grunn av store eiendomsinvesteringer, sier han.

Høyre viker?
Forvirringen har vært stor om Høyres og Frps syn på eiendomsskatten den siste tida. Løftet om å fjerne denne skatten har utløst en omfattende kampanje fra de rødgrønne partiene. Her hevdes det at de blåblå vil gjeninnføre «nullskattyteren».

Frps nestleder Per Sandberg brukte tirsdag mye tid på å gå i rette med nyhetsoppslag om at partiet skulle ha snudd i spørsmålet om formuesskatten. Han var klokkeklar på at partiet vil fjerne formuesskatten, spørsmålet er bare hvor raskt det kan skje. (©NTB)