RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GISKE: - Ikke mitt bord, sier Giske om at Høyre vil sende reklamefilm.
GISKE: - Ikke mitt bord, sier Giske om at Høyre vil sende reklamefilm. Foto: Paul Weaver (Side2)

Greit med reklamepauser i filmer?

Sist oppdatert:
Trond Giske mener man bør åpne for flere reklamepauser, også i filmer og serier.

(SIDE2:) Kulturminister Trond Giske ønsker å endre reglene for å åpne for flere reklampauser for de norske komersielle kanalene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dette betyr at blant annet TV 2 og TVNorge kan avbryte filmer og serier med vanlige reklamepauser, skriver Dagens Næringsliv. Allerede til våren kan forslaget være gjennomført.

Ønsker mer norsk drama
Kulturministeren håper at flere reklameavbrudd vil gjøre det lettere for kanalene å satse på egenproduserte dramaserier som TV 2s «Hvaler» og NRKs «Himmelblå».

- TV-kanalene er de viktigste bestillerne av dramaserier, og er det ikke regningssvarende for dem å vise serier, blir seriene heller ikke laget. Seerne får serier med 25-minuttersepisoder eller realityprogrammer istedet, sier Giske til avisen.

- Jeg ønsker ikke en situasjon der det blir ti minutter film og fem minutter reklame. Det jeg ser for meg at reglene kan tillate ett avbrudd med reklame i halvtimen i dramaserier og filmer, men vi vil diskutere regelverket med alle involverte parter, utdyper han.

Dagens regler
Slik reglene er i dag, kan norske kanaler kun avbryte programmer dersom pausen er lengre enn 20 minutter eller kortere enn 60 sekunder. Dermed kan TVNorge abvryte filmer med nyhetssendingene sine, og TV 2 ha sine «Se hva som skjer»-pauser.

TV3 og Viasat4 sender fra London og er dermed untatt fra reglene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere