RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greit videre til 2.runde

Sist oppdatert:
SKREIA STADION (vif.no): Vålerenga tok seg som forventet til 2.runde i cupen etter 3-0 seier borte mot Toten.

Toten hadde invitert til cupfest, og det var hjemmelaget som produserte kampens første målsjanse, i det klokka passerte åtte minutter. Toten satt i gang et meget pent angrep som endte med at Audun Buflaten fikk ballen på 17 meter. Han klinket til på halv volley, og kun en meget kvalifisert redning fra Arni Gautur Arason forhindret baklengsmål for Vålerenga.

Vålerengas første halvsjanse kom faktisk først etter 13 minutter, etter at Toten hadde forsvart seg kompakt og godt i starten av kampen. Jan Derek Sørensen slo en corner fra venstre som Daniel Fredheim Holm headet inn i boksen igjen. Der tapte Freddy dos Santos duellen men ballen landet i beina på Sørensen som klinket fra skrått hold. Ballen føyk en liten meter over mål.

Klasse av Sørensen
På det påfølgende utsparket vant Vålerenga duellen på midtbanen og sendte Sørensen igjennom alene med keeper. Keeper kom ut for å gjøre målet mindre med Sørensen viste sin klasse og var veldig kald når han lobbet ballen over keeper via stanga og i mål til ledelse.

Vinden på Skreia Stadion skapte noen problemer for spillerne, og den holdt på å spille Arason et puss etter 20 minutter, da en veldig høy ball holdt på å duppe i mål, men Arason fikk slått til corner.

Toten var flinke til å sperre av Vålerenga høyt i banen, slik at Vålerenga måtte slå langt. Det var ikke resepten mot et kompakt hjemmelag, og en humpete bane bydde heller ikke finspill.

Etter 28 minutter kunne Sørensens spissmakker Daniel Fredheim Holm økt ledelsen for Vålerenga etter et fint fremspill av Sebastian Mila. Fredheim Holm stakk i mellom midtstopperne, fikk ballen på høyrefoten og sendte av gårde et skudd fra 14 meter. Skuddet smalt i stolpen og tilbake i hendene på Totens keeper.

Tamt
Det var noe tamt over Vålerenga i deler av den første omgangen. Lavt tempo, både med og uten ballen, og lite presisjon i pasningsspillet, spesielt på den siste tredjedelen av banen. Tre minutter før pause fikk allikevel både Mila og Fredheim Holm gode muligheter til å øke ledelsen. Mila etter å ha kommet seg fint fri på 16-meteren midt foran mål. Skuddet var hardt og gikk i brystet på keeper, men Toten fikk klarert til corner. Corneren ble slått perfekt, og Fredheim Holm fikk gå opp uforstyrret fem meter fra mål, men headet utenfor.

Vakker Mathisen-scoring
Vålerenga trykket på direkte fra start i andre omgang, og det skulle gå kun fire minutter før dagens andre scoring satt i nota. Fredheim Holm viste fram sin eminente teknikk, rykket forbi et par forsvarere før han lobbet ballen over keeper og til Alexander Mathisen som stupheadet ballen i mål fra kort hold. Pent.

Fire minutter senere ble Mathisen nok en gang satt opp av Fredheim Holm, etter fint forspill av Jørgen Jalland på Vålerengas midtbane. Mathisen klemte til fra ti meter, litt skrått på mål, men skuddet gikk til side for mål.

Etter 63 minutter fikk Toten en kjempemulighet til å redusere. Furulund sneik seg bak Jepsen og prøvde å lobbe over Arason som kun fikk gitt en retur. På den prøvde Sommerstad seg fra ti meter, men skuddet på omtrent åpent mål gikk noen meter over.

To ungutter inn
Etter 71 minutter gjorde Vålerenga sitt første bytte, da unge Harmeet Singh erstattet Christian Grindheim. Tre minutter senere gikk Grindheims midtbanekollega Jørgen Jalland av banen til fordel for en annen unggutt, Kristian Brix.

Brix viste umiddelbart fram sin fart og teknikk på venstrekanten, men hjemmelagets forsvar fikk ryddet unna.

Etter 79 minutter fikk Sørensen en god sjanse til å øke Vålerengas ledelse. Han fikk ballen på 16 meter, viste stor ro, før han fant hullet i forsvaret og klemte til med venstrefoten. Skuddet ble reddet til en resultatløs corner.

Sørensen kunne også scoret etter 83 minutter, da Mila og Mathisen spilte seg fint fram på høyrekanten. Innlegget fra Mathisen var godt og Sørensen møtte ballen på første stolpe, men headet like over.

Pene angrep
Selv om resultatet mot 3.divisjonsklubben Toten ikke var veldig imponerende, hadde Vålerenga full kontroll på det meste utpå Skreia Stadion. Etter 86 minutter kom kanskje dagens peneste angrep. Fredheim Holm vendte opp midt i banen, frigjorde seg og kom rettvendt. Med en fin stikker spilte han fri Sørensen i feltet som kunne avsluttet selv, men valgte i stedet den uegoistiske løsningen med å spille til Harmeet Singh. Det så ut som Singh ble litt overrasket over pasningen, og han kom akkurat for sent til å sette ballen i det åpne målet.

Etter hvert som kampen dro seg til, ble divisjonsforskjellen mer og mer tydelig, og Vålerenga rullet opp det ene angrepet etter det andre, og Sørensen var igjen nære å score, denne gangen etter meget fint forspill av Kristian Brix på venstrekanten. På omtrent åpent mål skle ballen av foten til Sørensen og gikk i stolpen. Toten fikk til slutt klarert til en corner.

Den corneren ble slått med presisjon og kraft inn i feltet, hvor Kjetil Wæhler stod helt alene og stanget ballen i mål fra 12 meter. Det var mye vilje og kraft i den scoringen, som også satt et fint punktum på en kamp hvor Vålerenga kontrollerte seg til 2.runde i cupen. Prestasjonsnivået var ikke helt på topp i hele kampen, og en vanskelig bane må nok ta noe av skylden også. Resultatet kunne og burde vært større, men det ble allikevel til slutt en komfortabel seier, som forventet.

Toten – Vålerenga 0-3 (0-1)
Cupens 1.runde, Skreia Stadion 20.mai, ca 2.500 tilskuere

Mål: 0-1 Jan Derek Sørensen (15). 0-2 Alexander Mathisen (49), 0-3 Kjetil Wæhler (89)

Gult kort Vålerenga: Sebastian Mila

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 6 Freddy dos Santos, 20 Jørgen Horn, 24 Kjetil Wæhler, 3 Allan K. Jepsen – 21 Alexander Mathisen, 19 Christian Grindheim (28 Harmeet Singh inn 71), 9 Jørgen Jalland (31 Kristian Brix inn 74), 8 Sebastian Mila – 10 Jan Derek Sørensen, 7 Daniel Fredheim Holm

Vif.no kommer tilbake med flere bilder fra Toten utover kvelden/natten.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere