RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greker nær kontrakt på Snøhvit-gass

Sist oppdatert:
Den greske tankrederen John Angelicoussis' nye LNG-rederi Maran Gas skal være nær å sikre seg en toårige LNG-kontrakt med Gaz de France
Maran Gas har to LNG-skip under bygging på spekulasjon og det er det første av disse som nå er tippet å bli vinneren av Gaz De France fraktekontrakt på 2 år.

Kontrakten skal ifølge TradeWinds ha oppstart i slutten av 2005, og det er ventet at skipet vil bli satt inn på frakten av LNG fra Snøhvit for Gaz de France i 2006, samt fra Egypt LNG som også har oppstart i 2006.

Angelicoussis som er kjent som tankreder, og spesielt for sin rolle i forbindelse med John Fredriksen oppkjøp av svenske ICB Shipping på slutten av 1990-tallet.

Rederen har to skip under bygging ved sørkoreanske Daewoo, begge for levering i 2005. Det er ventet at han vil erklære en opsjon på et tredje skip i løpet av noen uker, melder TradeWinds.

I likhet med John Fredriksen og hans Golar LNG tror Angelicoussis på et større spotmarked for LNG-skip. Rederen konkurrer med Golar om tildelinger under ExxonMobils store anbud for frakt av gass fra Qatar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere