RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grekere tar rederi uten skip på børs

Sist oppdatert:
Shippinginteressen er enorm i New York om dagen og siste skudd på stammen er selskapet International Shipping Enterprises som går på børs uten annet en planer om kjøp av skip eller rederier
International Shipping Enterprises (ISE) markedsfører seg i prospektet som et såkalt "åpen sjekk"-selskap, og har ikke annet å selge enn planene om å gjøre gode kjøp/fusjoner som skal skaffe selskapet skip og rederivirksomhet.

Det er oppkjøp inne tørrlastshipping som er selskapets mål, men ifølge prospektet har ikke ISE identifisert oppkjøpskandidater så langt.

Det er en gruppe greske shippingmenn med base i Pireus og New York som står bak ISE. Tre av styremedlemmene har bakgrunn fra tørrlastshipping, med styreformann Angeliki Frangou i spissen.

Det er etter rapporter iMarkedet har fått fra internasjonal observatører en voldsomme interesse blant greske bulkreder for noteringer i New York etter at de har sett tankredernes suksess det siste året.

Klarer ikke ISE å gjøre et oppkjøp eller en fusjon i løpet av det neste året vil selskapets midler bli gitt tilbake til aksjonærene og selskapet oppløst.

Planen er å hente inn 171 millioner dollar i en børsnoteringsemisjon i New York. Selskapet vil ikke gå på hovedlisten, men ser for seg en OTC-listing. Emisjonen vil gi nye investorer en eierandel på 80 prosent i selskapet som ble startet 17. september i år.

ISE ser for seg en transaksjon hvor oppkjøpsmålet vil ha en verdi på omkring 80 prosent av ISE verdijusterte egenkapital.

Aksjene er planlagt lagt ut på kurs 6 dollar pr. aksje som vil selges som en pakke med to tegningsretter pr. aksje. Tegningsrettene vil gi rett til tegning av en aksje pr. rett på 5 dollar. Tegningsrettene vil bli utøvbare ved et større kjøp eller seneste et år etter emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere