*Nettavisen* Nyheter.

Grekerne mister troen på politikerne

Aten (NTB-DPA): De fleste grekere har mistet troen på at de etablerte politikerne kan få dem ut av krisen. De eneste som blir mer populære siden valget i juni, er de høyreradikale.

I en fersk meningsmåling sier 71 prosent av de spurte at de verken har tillit til samlingsregjeringen og den konservative statsministeren Antonis Samaras, eller det venstreradikale opposisjonspartiet SYRIZA.

Målingen ble fredag publisert i ukesmagasinet Politiki.

Den viser også at hvis Hellas skulle avholdt valg nå, ville det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry ha blitt landets tredje største parti med 13 prosent av stemmene. Det er nesten dobbelt så høy oppslutning som for fem måneder siden.

Høyrepartiet Nytt demokrati ville fått 22 prosent av stemmene, mot 29,7 i valget i juni, mens SYRIZA ville blitt landets største parti med 25,5 prosent av stemmene. Oppslutningen er likevel noe lavere enn ved valget.

Regjeringen forsøker nå å sluttforhandle nye budsjettkutt med internasjonale långivere. De to minste regjeringspartiene, sosialdemokratene i PASOK og Demokratisk venstre, er uenige i enkelte av nedskjæringene og har truet med å stemme nei når forslagene legges fram i nasjonalforsamlingen neste uke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.