RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grenland Group med gjennombrudd

Sist oppdatert:
Grenland Group jobber med å øke den internasjonale ordremengden og høster nå en kontrakt fra Malaysia.
Det statlige malaysiske oljeselskapet Petronas har gått bestilling av et Minox-system fra Grenland Group.

Systemet skal inngå i Petronas Sumandak II waterflood-prosjekt. Ordren har en verdi for Grenland på 13 millioner kroner og skal leveres i slutten av året.

Prossesanlegget vil ha en kapasitet på 55 000 fat pr. dag og skal brukes til fjerning av oksygen fra sjøvann.

Vannet blir benyttet for injeksjon i oljereservoarene og har et oksygeninnhold på maksimum 20 ppb. Ved å fjerne oksygenet reduseres korrosjon og bakterievekst til et minimum, opplyser Grenland Group.

- Prosjektledelse, engineering og innkjøp vil bli utført av Grenland Groups Teknologi divisjon, avdeling Notodden, hvor hovedansvaret og kompetansen for Minox produktet ligger. Fabrikasjon av dette Minox-anlegget vil bli utført i Malaysia, melder Grenland Group.


- Dette er en meget spennende og strategisk viktig kontrakt for oss. Leveransen er til en ny kunde for oss, det er et nytt marked, og vi er stolte av å levere disse høyteknologiske og egenutviklede anleggene til våre kunder i det globale markedet, sier Bjørn C. Anker, leder av Grenland Groups Teknologidivisjon i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere