RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grenland Offshore basis for Aker Kværner-utfordrer

Sist oppdatert:
Det er nå klart at oljeserviceverkstedet Grenland Offshore og HitechVision slår sine pjalter sammen, med Grenland Offshore som majoritetseier
Det skriver telemarksavisen Varden i dag og viser til en intensjonsavtale inngått mellom det Stavangerbasert investeringsselskapet HitechVision og Langesundsbaserte Grenland Offshore.

Tidligere denne uken opplyste en kilde til bransjeavisen Upstreams nettugave at HitechVision var i ferd med å kjøpe opp Grenland Offshore og Bjørge gruppen for å lage en utfordrer til Aker Kværner i oljeservicemarkedet. Ifølge planen som nå er lagt frem av Grenland Offshore og HitechVision er ikke Bjørggruppen med, og det er Grenland Offshore som blir storerbror i det nye engineering- og construction-konsernet.

Ifølge Varden vil det nye konsernet ta navnet Grenland Gruppen og hovedkontoret vil ligge i Langesund. Hovedaksjonær i Grenland Offshore, Hallgeir Skogen, vil lede selskapet.

Etter det Varden har grunn til å tro vil morselskapet Grenland Holding AS blir majoritetsinnehaver og samtidig den overtakende part. Det sammenslåtte selskap vil få en omsetning i 2004 på 600-700 millioner kroner og ca. 600 ansatte.

- Den detaljerte eierstrukturen kan vi ikke gå nærmere inn på i første omgang, men jeg kan bekrefte at Greland Offshore blir den ledende part i fusjonen mens Hitec Vision selger seg ned, sier konserndirektør Hallgeir Skogen til avisen fredag.

Hensikten med nyetableringen er å utvikle en ny slagkraftig enhet som nå vil bestå av Grenland Offshore, Grenland Offshore Industri, Grenland Offshore Maskinering, Hitec Framnæs i Sandefjord og Karmøy Stål Industrier. Det føres også samtaler med andre selskaper som eventuelt vil kunne inngå i den nye enheten, skriver Varden.

En endelig avtale skal være nær forestående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere