Gå til sidens hovedinnhold

Grenseløs turveibegeistring

Oslo-ordfører og Bærum-ordfører dro i snora til en ny kommunegrense ved Øraker tirsdag kveld.

ØRAKER/JAR: Det var under en ny fotgjengerundergang under Bærumsveien ved Lysakerelva, at de to blå ordførerkollegene Fabian Stang og Odd Reinsfelt åpnet den nye grønne kommunegrensa tirsdag.

– Intet uoppgjort

– Det er ikke bare i Barentshavet at man har kommet fram til gode grenseløsninger, fortalte Stang med et smil til de mange fremmøtte. Bærum-ordføreren var også i det lune hjørnet da han snakket varmt om samarbeidet med Oslo kommune og sa til Stang at "vi har intet uoppgjort"

I den nye fotgjengerundergangen er det satt opp to kommuneskilt som viser at man kan gå fra Oslo til Bærum på ett skritt. Torkel Røstad og Tor Holtan-Hartwig er to flittige turgåere langs Lysakerelva, og som begge viste stor begeistring for den nye traseen.

– Bedre tilrettelagt

– Før den nye passasjen i undergangen, stoppet turstien opp ved Wilseparken, og man måtte gå en lang omvei for å komme seg videre nedover langs Lysakerelva. Den er nå også bedre tilrettelagt slik at eldre mennesker kan gå her. Før var det svært bratt og mange smale stier på denne strekningen, forteller Røstad.

Det er gjort arkeologiske funn fra steinaldertiden langs elva, og som antakelig stammer fra Oslos eldste bosamfunn. Holtan-Hartwig tror oppgraderingene vil gjøre turstien populær for hele Oslo.

Lokal tilhørighet

Korpsene fra Lilleaker skole og Jar skole var også med å kaste glans over åpningen. Etter initiativ fra Oslo Elveforum, har elevene ved de to skolene satt seg i oppgave å verne om sine respektive områder langs Lysakerelva – blant annet ved å holde den ren for søppel.

Oppgraderingen av turstien langs den 7,4 kilometer lange elven vil fortsette i begge retninger, blant annet med bredere turstier, flere bruer over elva og stikkveier.

Les også:

Fabian Stang går til grensekrig

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå