RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grenseløsning for Øst-Timor

Sist oppdatert:
Australia og Øst-Timor regner nå med at de vil signere en traktat som vil regulere forholdene i deres felles økonomiske sone i Timorhavet i løpet av få uker
Landene har diskutert grenseforholdene i Timor-havet over lang tid, og vil nå gå for en mellomløsning hvor de utsetter beslutning om å sette en fast kontinentalgrense i 50 år.

Ifølge Øst-Timors utenriksminister Jose Ramos Horta er landene nå enige om de brede politiske linjene for traktaten, og kun mindre tekniske forhold gjenstår. Disse er ventet løst i løpet av noen få uker ifølge ABC News.

Avtalen betyr at de to landene i avtaleperioden vil dele olje- og gassinntektene fra den omdiskturte sonen i Timorhavet likt. Denne løsning vil sikre at grensekonflikten ikke forsinker utbyggingen av denne lovende delen av sjøområder mellom de to landene.
- Dette er den best mulige avtalen, sier Horta.

- En pregmatisk og praktisk vei fremover, sier statsminister John Anderson i Australia til ABC, han mener traktaten er fair og generøs. Den betyr blant annet at Øst-Timor vil få halvparten av royalty-inntektene Greater Sunrise-feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere