Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grensesjefen på Storskog i Finnmark frykter over 65.000 asylsøkere i året

Kirkenes 20151020. Justisminister Anders Anundsen besøker Storskog utenfor Kirkenes. Her står han rett ved grensa inn til Norge.
Kirkenes 20151020. Justisminister Anders Anundsen besøker Storskog utenfor Kirkenes. Her står han rett ved grensa inn til Norge. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dersom flyktningstrømmen til Nord-Norge holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere til Finnmark i året. Grensesjefen sier tallet kan bli enda høyere.

I løpet av ukens fire første dager har det kommet 719 asylsøkere gående eller syklende over grensen på Storskog i Finnmark. Siden september har økningen vært voldsom, og om tempoet holder seg på dagens nivå, vil det komme 65.000 asylsøkere over grensen fra Russland på ett år.

– Det kan hende at det stabiliserer seg på dagens nivå. Det kan også øke, sier Stein Kristian Hansen, politioverbetjenten som er sjef for grensestasjonen helt nord i landet, til Klassekampen.

Frp gir Ap ansvaret for økt asylstrøm til Norge

Dumper asyl-kostnader fra Russland til Norge

Nå har Ernas grove forsnakkelse blitt sannhet

Kapasiteten på Storskog er kritisk. Norge stenger grensen klokken 21 hver dagen, men politiet fortsetter arbeidet med å registrere asylsøkere natten gjennom.

– Arbeidspresset har aldri vært i nærheten av dette. Folkene her jobber døgnet rundt for å ta unna alle som kommer. Det er hardt, men det er vår jobb å sørge for at folk blir tatt imot på en skikkelig måte, sier Hansen.

Med vinteren i anmarsj kan situasjonen på grensestasjonen bli enda mer. I starten av november i fjor var det 20 minusgrader, mens temperaturen nå ligger rundt null.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!