Gresk gullgruve angrepet etter miljøanklager

Aten (NTB-DPA-AFP): Cirka 50 personer med finlandshetter gikk søndag til angrep på et gullgruveanlegg nord i Hellas. Både bygninger og kjøretøy ble satt i brann.

17.02.13 15:32

Under aksjonen skal sikkerhetsvakter ha blitt bundet og dynket med bensin, før angriperne kastet brannbomber som satte fyr på utstyr, kjøretøy og kontorer. En vakt ble lettere skadd og brakt til sykehus. 27 personer ble pågrepet, men senere løslatt.

Gruva er under utbygging og ligger i Skouries nord på halvøya Halkidiki. Kritikerne mener gruvedriften vil føre til miljøødeleggelser i form av hogst, forurensing av grunnvannet, samt utslipp av kjemikalier som bly, kadmium, arsenikk og kvikksølv.

Nesten alle trærne skal felles som følge av gruvedriften, og selskapet har lovet å plante skog igjen på stedet når arbeidet er ferdigstilt.

I september i fjor støtte demonstranter sammen med politiet ved gruva. Både lokale landsbyboere og miljøaktivister fra Thessaloniki deltok i demonstrasjonen som ble slått ned ved hjelp av tåregass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.