*Nettavisen* Nyheter.

Gresk partileder buet ut på valgdagen

Foto: YANNIS BEHRAKIS (Reuters)

Aten (NTB-AFP-DPA): Hellas' krisetrøtte velgere er ventet å straffe de to største partiene hardt i søndagens valg. Tidligere finansminister Evangelos Venizelos fikk en ublid mottakelse da han selv skulle stemme.

06.05.12 15:51

Etter to år med nedskjæringer og dyp økonomisk krise tyder målingene på at de konservative i Nytt demokrati og sosialdemokratiske PASOK, som i dag sitter i en koalisjonsregjering, kommer til å miste halvparten av sine velgere.

PASOKs partileder Evangelos Venizelos fikk alt annet enn en hjertelig velkomst da han søndag skulle stemme ved en skole i byen Thessaloniki. Fem-seks personer begynte å bue da de fikk se ham ved valglokalet. Den tidligere finansministeren fikk også tilrop slengt etter seg og ble blant annet kalt en tyv.

Venizelos var tidligere i år med på å forhandle fram den andre økonomiske krisepakken til Hellas, som var på over 980 milliarder kroner.

- I dag stemmer det greske folk for stabilitet, sikkerhet, vekst og rettferdighet, sa han til en gresk nettavis ifølge nyhetsbyrået TT. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.