RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresk partileder buet ut på valgdagen

Foto: YANNIS BEHRAKIS (Reuters)
Sist oppdatert:
Aten (NTB-AFP-DPA): Hellas' krisetrøtte velgere er ventet å straffe de to største partiene hardt i søndagens valg. Tidligere finansminister Evangelos Venizelos fikk en ublid mottakelse da han selv skulle stemme.

Etter to år med nedskjæringer og dyp økonomisk krise tyder målingene på at de konservative i Nytt demokrati og sosialdemokratiske PASOK, som i dag sitter i en koalisjonsregjering, kommer til å miste halvparten av sine velgere.

PASOKs partileder Evangelos Venizelos fikk alt annet enn en hjertelig velkomst da han søndag skulle stemme ved en skole i byen Thessaloniki. Fem-seks personer begynte å bue da de fikk se ham ved valglokalet. Den tidligere finansministeren fikk også tilrop slengt etter seg og ble blant annet kalt en tyv.

Venizelos var tidligere i år med på å forhandle fram den andre økonomiske krisepakken til Hellas, som var på over 980 milliarder kroner.

- I dag stemmer det greske folk for stabilitet, sikkerhet, vekst og rettferdighet, sa han til en gresk nettavis ifølge nyhetsbyrået TT. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere