RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresk rapport anbefaler mer tid til kutt

Aten (NTB-Reuters-AFP): Den kriserammede økonomien i Hellas vil hente seg inn raskere hvis landet får lengre tid på å redusere budsjettunderskuddet sitt, anslår landets finansdepartement.

Anslaget kommer fram i en rapport som er skrevet av tjenestemenn i det greske finansdepartementet. Rapporten hevder at Hellas vil ha større mulighet til å hanskes med gjeldsbyrden sin hvis landet får ytterligere to år på å redusere underskuddet på statsbudsjettet.

Konklusjonen ligner mye på forslaget som er kommet fra statsminister Antonis Samaras, som trolig vil lufte et lignende forslag under et møte i neste uke med franske og tyske ledere.

Eurosonens sjef, Jean-Claude Juncker, skal også delta på møtet. Juncker gjorde det klart lørdag at det ikke er fare for Hellas forlater euroen og sier han er sikker på at grekerne vil «doble innsatsen» for å nå budsjettmålene som er satt som betingelse for ytterligere krisehjelp .

- Det er ikke ansvarlig å kaste penger ned i et bunnløst hull, sier Schäuble, som utelukker flere krisepakker til Hellas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere