Gå til sidens hovedinnhold

Gresk regjering advarer mot valutapanikk

Aten (NTB-DPA): Regjeringen i Hellas advarer mot pengepanikk. Blant grekerne går det stadig sterkere rykter om at landets ledere vil bryte ut av eurosamarbeidet og gjeninnføre den gamle nasjonale valutaen drakme.

Regjeringens talsmann Pantelis Kapsis sa mandag til gresk kringkasting at den eneste veien ut av problemene går gjennom hardt arbeid. Alle må gjøre sitt for at Hellas skal kunne fortsette som medlem av valutasamarbeidet, framholdt han.

- I dagens situasjon har det ikke noe for seg å bidra til panikk ved å spekulere om at vi vil gjeninnføre drakmen. Men situasjonen for den greske økonomien er svært alvorlig, og vi må gjøre alt vi kan for å skape vekst og tiltrekke oss investeringer, sa Kapsis.

Den greske sentralbanksjefen Giorgos Provopoulos framholdt overfor nyhetskanalen Skai at en gjeninnføring av drakmen vil kunne få dramatiske følger. Et slikt valutaskifte kan sette landet tilbake til 1950-tallets økonomiske nivå, mente han.

Frykt for at Hellas kan komme til å forlate eurosonen har ført til valutaflukt. Bare i løpet av de to siste årene skal mer enn 62 milliarder euro eller nesten 480 milliarder kroner være flyttet ut av landet, skriver nyhetsbyrået DPA. (©NTB)