*Nettavisen* Nyheter.

Gresk viseminister trakk seg i protest

Aten (NTB-AFP): Hellas' visearbeidsminister Nikos Nikolopoulos mener at regjeringen ikke har gjort nok for å endre betingelsene for krisehjelpen. Mandag gikk han av i protest.

Nikolopoulos er det tredje regjeringsmedlemmet som trer ut av Antonis Samaras' regjering siden den så dagens lys for tre uker siden.

I bytte mot kriselån på nesten tusen milliarder kroner fra Den europeiske sentralbanken (ESB), EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), den såkalte troikaen, har Hellas lovet å gjennomføre enorme kutt i offentlige utgifter og samtidig gjennomføre en rekke strukturelle reformer.

Statsminister Samaras har imidlertid lovet å forøke å reforhandle avtalen, slik at betingelsene blir noe mildere. Nikolopoulos er ikke fornøyd med innsatsen så langt.

- Dette er den eneste grunnen til at jeg går av. Jeg er personlig overbevist om at spørsmålet om reforhandlinger med troikaen burde vært lagt ettertrykkelig på bordet helt fra begynnelsen, sier den avtroppende visearbeidsministeren, som heller ikke er fornøyd med at regjeringen har unnlatt å kreve lettelser i omstruktureringen av arbeidsmarkedet, velferdstjenester og pensjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.