Gå til sidens hovedinnhold

Greske fascister krever at EU forlater Hellas

Aten (NTB-DPA): Lederen av det høyreekstreme partiet Gylne daggry nekter å støtte en gresk regjeringskoalisjon som overholder låneavtalen med EU og IMF.

Etter at landets tre største partier ikke klarte å bli enige om å danne regjering sammen, inviterte presidenten småpartiene til forhandlinger i presidentpalasset søndag kveld. Heller ikke disse samtalene bar frukter, og forhandlingene fortsetter mandag.

Gyllen daggry, som kapret 21 plasser i nasjonalforsamlingen da partiet fikk nær 7 prosent av stemmene ved valget 6. mai, var blant partiene som ikke kom til enighet søndag.

- Landet er under finansielt angrep. Grekerne stemte mot vilkårene i krisepakken, derfor burde EU og IMF ha forlatt landet nå, sier Nikos Michaloliakos, leder for det høyrenasjonalistiske partiet etter samtalene med presidenten.

Demokratiske venstre ønsker på sin side å beholde euroen, men avviser låneavtalen som Hellas har inngått med EU, pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken.

Også den venstreradikale alliansen Syriza, som fikk 16,8 prosent av stemmene i valget, har gjort det klart at det verken vil være med i eller støtte en koalisjon som kommer til å fortsette sparetiltakene. (©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere