*Nettavisen* Nyheter.

Greske ministre må droppe EU-toppmøte

Aten (NTB-Reuters): Hellas' nyutnevnte statsminister og finansminister får ikke vært med på EU-toppmøtet i Brussel, der grekerne skal kjempe for å få lempet på vilkårene for krisehjelp.

Begge to har meldt avbud på grunn av sykdom. Statsminister Antonis Samaras gjennomgikk lørdag en øyeoperasjon og har fått beskjed av legene om at ta det med ro i dagene framover.

Vassilis Rapanos ble lagt inn på sykehus bare timer før han skulle tas i ed som finansminister fredag. Den 65 år gamle påtroppende ministeren led av sterke magesmerter, svimmelhet, kvalme og utmattelse.

Hellas sender i stedet utenriksminister Dimitris Avrampoulos og avtroppende finansminister George Zanias til toppmøtet i Brussel som starter torsdag.

Helseproblemene til toppene i den greske regjeringen har også fått eksperter fra såkalte troikaen til å utsette et planlagt besøkt til Aten. Ekspertene fra Det internasjonale pengefondet IMF, EU og Den europeiske sentralbanken skulle ankommet Hellas mandag for å vurdere den økonomiske situasjonen og gjennomføringen av reformer i landet. Besøket er blitt utsatt i noen dager, ifølge EU-kilder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.