*Nettavisen* Nyheter.

Greske partiledere skal drøfte EU-hjelp i Brussel

Aten (NTB-Reuters-AFP): Lederne for de tre partiene i den greske regjeringen vil reise til Brussel for å forsøke å bedre betingelsene for hjelpepakken som EU skal gi Hellas. De drar så snart statsminister Antonis Samaras er frisk nok.

Samaras ble mandag utskrevet fra sykehuset der han har gjennomgått en større øyeoperasjon. Men han har fått beskjed fra legene om å holde seg hjemme i hvert fall i en uke, og dette betyr at Brussel-reisen må utsettes.

Et besøk som fagøkonomer fra EU og det internasjonale pengefondet IMF skulle avlagt i Aten mandag, er også utsatt. Ifølge det greske nyhetsbyrået ANA skal Samaras ta seg av de viktigste løpende sakene hjemmefra.

- Vi er blitt enige om at så snart statsministeren er frisk, skal vi reise til Brussel sammen. Vi skal forhandle om alt som tidligere er avtalt, og kjempe for at betingelsene blir best mulig, sa Fotis Kouvelis som leder det lille partiet Demokratisk venstre mandag.

Verken Samaras eller påtroppende statsminister Vassilis Rapanos kommer til å delta på EUs toppmøte i Brussel torsdag. Her skal Hellas etter planen be om to års utsettelse med å sette i verk enkelte av reformene som landets långivere har krevd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag