RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gressbrann i Sveio fortsatt ikke slukket

Sist oppdatert:
Sveio (NTB): Den kraftige gressbrannen som startet mandag ettermiddag i Sveio i Hordaland er fortsatt ikke slukket. Alle som ble evakuert, fikk likevel flytte tilbake tirsdag morgen.

Brannmannskapene har kontroll over brannen, men den fortsatt ikke helt slukket tirsdag ettermiddag.

- Brannen blusset noe opp. Det har vært mange småbranner i løpet av dagen. Brannvesenet fra Sveio kommune har fått hjelp av mannskaper fra Sivilforsvaret og et helikopter med vann. Mye tyder på at de er i ferd med å slukke brannen for godt, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Brannvesenet og politiet vurderte tidligere tirsdag å evakuere flere personer, men kom til at det ikke var nødvendig.

- Det er ikke fare for noen bebyggelse nå, og ingen veier er stengt. Det har ikke vært noe nedbør, men vinden har løyet og det blåser ikke på samme måte som i går, sier Sørensen.

Politiet fikk beskjed om brannen mandag klokken 14.40. Den startet ytterst ved Ryvarden fyr i et område med spredt bebyggelse, men på grunn av kraftig vind og svært tørt gress spredte den seg utover et stort område og truet etter hvert mer sentral bebyggelse. Til slutt ble 59 personer lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen evakuert fra sine boliger. De fikk husly hos venner og kjente og hjelp fra kommunen. Først tirsdag morgen kunne de flytte tilbake til husene sine. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere