*Nettavisen* Nyheter.

Gressbrannen i Tysvær i Rogaland er slukket

BRANN: Gressbrann i Tysvær lørdag kveld. Det er svært tørt på Sørvestlandet og mange kommuner har innført forbud mot flatebrenning og bråtebrenning. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix

Gressbrannen som har herjet i Tysvær i Rogaland siden lørdag, er nå slukket. Brannmannskaper i fylket driver fortsatt slokking av en gressbrann i Sandnes.

14.04.19 11:44

Gress- og lyngbrannen i Tysvær startet lørdag.

Det ryker fortsatt fra en del tuer i område og brannvesenet opprettholder vakthold i brannområde utover dagen, opplyser innsatsleder Audun Matre i Haugaland brann og redning søndag formiddag.

Det er et området på om lag 1.000 mål som har brent.

Flere branner

En planlagt brann i et beiteområde kom ut av kontroll ved 17-tiden lørdag. Brannmannskaper overvåket brannen under natten og startet søndag morgen slokkearbeidet igjen.

Ulendt terreng har gjort slokkingen vanskelig.

Lørdag brøt det også ut brann i Noredalen i Sandnes kommune. Denne er ennå ikke slokket og et brannhelikopter bistår søndag i slokkingen.

– Det er mye røyk fortsatt, og det brenner, opplyser vaktleder Ruben Bøe Thomsen ved Rogaland brann og redning til Stavanger Aftenblad søndag morgen.

Skogbrannhelikopter bisto

Brannen er kraftig dempet i løpet av natten, og brannmannskapene mener at de snart har kontroll over brannen.

Gressbrannen startet lørdag kveld i området rundt Øykjafjellet i Noredalen.

29 mannskaper fra Rogaland brann og redning kjempet lørdag sammen med 14 frivillige med å få kontroll på brannen. Også et brannhelikopter kom fra Sauda i løpet av kvelden.

Dropp pølsebålet

Innsatsleder Audun Matre advarer om svært tørt terreng på hele sørvestlandet, og ber folk unngå å tenne ild i nærheten av skogområder.

– Nå som det er påske, er det sikkert mange som vil grille, men vi oppfordrer heller til å ha pølsa på termos, sier han til NTB.

15. april starter det generelle bålforbudet, det varer til 15. september. 14 kommuner i Rogaland innførte lørdag totalt bålforbud med umiddelbar virkning.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.