RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gressbrannen sprer seg i Sandnes

Brannmannskaper prøver å få kontroll over en større gressbrann på Karmøy i Rogaland lørdag ettermiddag.
Brannmannskaper prøver å få kontroll over en større gressbrann på Karmøy i Rogaland lørdag ettermiddag. Foto: Tor Andre Johannessen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Enda et skogbrannhelikopter er satt inn i slukningsarbeidet.

Gressbrannen ved Vårlivarden i Sandes fortsetter å spre seg, og brannvesenet jobber på spreng for å slukke flammene. De regner med å jobbe natten igjennom.

– Situasjonen er minst like ille som tidligere. Vi jobber på spreng, og det har heldigvis ikke gått noen hus eller hytter med i brannen. Slukningsarbeidet vil garantert pågå utover natten og morgendagen, sier vaktsjef Kjell Bjørnsen ved Sør-Rogaland brannvesen til NTB.

Mandag ettermiddag ble et nytt skogbrannhelikopter satt inn i slukningsarbeidet. To helikoptre og store brannmannskaper forsøker å slukke gressbrannen, skriver Stavanger Aftenblad.

Brannvesenet fikk melding om gressbrannen ved Vårlivarden i 17.30-tiden søndag ettermiddag. Brannen startet trolig som følge av sigarettglo i det populære turområdet.

Mandag ettermiddag stengte politiet flere av turstiene i området. De advarer folk mot å gå i området. Også skuelystne bilister advares mot å ferdes i området, ettersom det skaper trafikkproblemer for brannvesenet.

Søndag kveld trakk mannskapene seg ut av brannområdet, men lot to vaktposter stå igjen. I løpet av natten ble det kalt inn ekstra mannskap siden det var fare for hus i nærheten.

Sør-Rogaland brannvesen la ned et totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs 11. mars, på grunn av de svært tørre områdene i regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere