Gressbrannen sprer seg i Sandnes

Brannmannskaper prøver å få kontroll over en større gressbrann på Karmøy i Rogaland lørdag ettermiddag.

Brannmannskaper prøver å få kontroll over en større gressbrann på Karmøy i Rogaland lørdag ettermiddag. Foto: Tor Andre Johannessen (NTB scanpix)

Enda et skogbrannhelikopter er satt inn i slukningsarbeidet.

01.04.13 18:33

Gressbrannen ved Vårlivarden i Sandes fortsetter å spre seg, og brannvesenet jobber på spreng for å slukke flammene. De regner med å jobbe natten igjennom.

– Situasjonen er minst like ille som tidligere. Vi jobber på spreng, og det har heldigvis ikke gått noen hus eller hytter med i brannen. Slukningsarbeidet vil garantert pågå utover natten og morgendagen, sier vaktsjef Kjell Bjørnsen ved Sør-Rogaland brannvesen til NTB.

Mandag ettermiddag ble et nytt skogbrannhelikopter satt inn i slukningsarbeidet. To helikoptre og store brannmannskaper forsøker å slukke gressbrannen, skriver Stavanger Aftenblad.

Brannvesenet fikk melding om gressbrannen ved Vårlivarden i 17.30-tiden søndag ettermiddag. Brannen startet trolig som følge av sigarettglo i det populære turområdet.

Mandag ettermiddag stengte politiet flere av turstiene i området. De advarer folk mot å gå i området. Også skuelystne bilister advares mot å ferdes i området, ettersom det skaper trafikkproblemer for brannvesenet.

Søndag kveld trakk mannskapene seg ut av brannområdet, men lot to vaktposter stå igjen. I løpet av natten ble det kalt inn ekstra mannskap siden det var fare for hus i nærheten.

Sør-Rogaland brannvesen la ned et totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs 11. mars, på grunn av de svært tørre områdene i regionen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.