RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresvig er bullish

Sist oppdatert:
Sportforhanlder Gresvig har fått orden på skuta etter fjorårets kjedeproblemer, og mener at det nå er klart for en vesentlig resultatforbedring i 2004
Gresvig kan vise til et resultat før skatt på 24,5 millioner kroner i første kvartal, en kraftig forbedring fra samme periode i fjor, da resultatet endte på 13 millioner kroner.

Det meldes om økt omsetning både for kjedesentral og konsernet egeneide butikker, tross et press på priser og marginer i gjennom kvartalet. Presset har i hovedsak vært på detaljistledet ifølge Gresvigs kvartalsrapport.

Konsernets totale driftsinntekter i første kvartal i 2004 ble 430,5 millioner kroner, mot 391,3 millioner i samme periode i fjor.

- Økningen skyldes primært godt salg av vintervarer, sykkel og sko i kjedesentralen. I tillegg bidrar økt omsetning i egeneide butikker positivt, skriver Gresvig.

Det ga et driftsresultat på 26,4 millioner kroner, opp fra 172 millioner i fjor. Resultat før skatt endte på 24,5 millioner kroner, mot 13 millioner i samme periode i 2003.

- Den store resultatforbedringen i første kvartal skyldes omsetningsvekst i begge virksomhetsområdene samt betydelig marginvekst og gjennomføringen av tiltaksplanen i konsernets egeneide butikker, melder konsernet.

- På bakgrunn av de resultatene som er oppnådd i første kvartal i både kjedesentralen og i egeneide butikker har konsernet lagt et godt grunnlag for å oppnå en vesentlig resultatforbedring i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere