NEW YORK (Nettavisen): - Her er vi igjen … Som mange av dere har fått med seg, er haterne mer aktive enn noen gang - de er etter meg, mitt utseende, mine klær, min oppførsel og mine forskjeller, skriver hun i et Facebook-innlegg onsdag kveld norsk tid.

- De kommer opp med enhver tenkelig løgn og konspirasjonsteori. Det virker som om de er villige til å gjøre alt for å få avverge fokuset, siden de er så desperate etter å ikke snakke om klimaet og den økologiske krisen, skriver Greta Thunberg.

Thunberg: - Jeg kan ikke fatte det

- Å være annerledes er ikke en sykdom, og den beste og mest nøyaktige vitenskapen er ikke meninger, men fakta, skriver 16-åringen.

Hun tar deretter et kraftig oppgjør med de voksne som angriper henne og andre barn.

- Jeg kan ikke fatte hvorfor voksne mennesker velger å bruke sin tid på å plage og true tenåringer og barn som promoterer vitenskap, når de kunne gjøre noe godt i stedet. Jeg tror de rett og slett føler seg truet av oss. Men verden er i ferd med å våkne. Ser dere i gatene på fredag, skriver hun.

Se Greta Thunbergs tordentale på FN tirsdag her:

Måtte beklage «Greta Thunberg er mentalt syk»

Tirsdag skrev Nettavisen om Fox News som gikk ut og beklaget et intervju med en TV-gjest. Uttalelsene til kommentatoren Michael Knowles kom på Fox News etter tordentalen til Greta Thunberg på mandag.

- Den klimahysteriske bevegelsen handler ikke om vitenskap. Om den gjorde det ville den vært ledet av forskere, ikke politikere og en mentalt syk, svensk jente - som blir utnyttet av sine foreldre og den internasjonale venstresiden, uttalte han på Fox mandag.

Fox News har nå måttet gå ut og beklage uttalelsene fra Knowles.

Les: Må beklage «Greta Thunberg er mentalt syk»

Se video av uttalesene til Michael Knowles på Fox News her:

Også Donald Trump har gjort narr av 16-åringen etter FN-talen.

– Hun virker som en veldig lykkelig ung jente som ser fram til en lys og vidunderlig framtid. Så fint å se! skrev han på Twitter.

Les Gunnar Stavrum: Greta Thunberg: - En dødssliten, naken og ubeskyttet sjel på en altfor stor scene

Thunbergs tordentale: - Helt unik

En av dem som var til stede i FN-salen og som fikk høre talen på nært hold, var klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Elvestuen forteller til Nettavisen at han er imponert over talen.

- Hun snakket på vegne av sin generasjon og har et berettiget sinne på vegne av dem, sier miljøministeren til Nettavisen.

- Hun er den tydeligste stemmen for sin generasjon og forteller hva som må gjøres. Og vitenskapen hun bruker, som den i talen i dag, den er korrekt. Og det er helt riktig at vi har så dårlig tid.

Les: Greta Thunbergs tordentale: - Helt unik

Erik Stephansen: Nå må vi snart innføre raushetsplikt