*Nettavisen* Nyheter.

Greta Thunberg klimastreiker i Iowa fredag

 

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg, her fotografert i Washington D.C. 17. september, skal delta på klimastreik i Iowa fredag. Foto: Eric Baradat (AFP)

Etter demonstrasjoner i New York og Montreal sier Greta Thunberg at neste fredagsstreik for klimaet for hennes del, vil finne sted i Iowa.

03.10.19 07:47

Den 16 år gamle aktivisten har fått mye oppmerksomhet verden over etter sin tordentale i FN, der hun refset verdens ledere for å ikke gjøre nok for å motvirke klimaendringene. I etterkant av tordentalen deltok hun i klimastreiken i Montreal i Canada sist fredag.

– Denne fredagen er jeg glad for å kunne meddele at jeg vil delta i klimastreiken i Iowa by!, skriver Thunberg på Twitter onsdag (se under), og merker innlegget #FridaysForFuture.

Hun legger til at det eneste de ber om i demonstrasjonene er at folk stiller seg bak vitenskapen og lytter til forskerne.

Thunberg vil sakte, men sikkert forflytte seg videre gjennom Amerika på sin vei til Santiago i Chile, der hun skal delta på en ny FN-klimakonferanse i desember.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.