*Nettavisen* Nyheter.

Greta Thunberg kritiserer Erna Solberg for norsk oljepolitikk

KRASS MELDING: Greta Thunberg for å sette livene og helsa til barn verden rundt, i fare.

KRASS MELDING: Greta Thunberg (til venstre) anklager statsminister Erna Solberg (H) for å sette livene og helsa til barn verden rundt, i fare. Foto: Heiko Junge / Johannes Eisele / montasje Nettavisen (AfP / NTB scanpix)

Miljøaktivist Greta Thunberg og 15 andre barn fra 13 land oppfordrer statsminister Erna Solberg til å stanse letingen etter og utvinningen av olje og gass.

10.12.19 04:31

– Ved å øke olje- og gassproduksjonen ansikt til ansikt med klimakrisen, bryter Norge rettighetene skjenket hvert eneste barn i verden i henhold til FNs barnekonvensjon, heter det blant annet i brevet, ifølge Dagsavisen , som opplyser at det internasjonale advokatfirmaet Hausfeld har formidlet budskapet til Erna Solberg på FNs menneskerettighetsdag på vegne av Thunberg og de andre barna. De kommer fra Argentina, Brasil, Frankrike, Tyskland, India, Marshalløyene, Nigeria, Palau, Sør-Afrika, Tunisia, Alaska og USA.

Les også: Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke

– Klimakrisen er her. Huset vårt brenner nå. Verden går i retning 3,2 graders oppvarming, understrekes det i brevet, som også er sendt i kopi til klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), Norges FN-ambassadør Mona Juul og FNs spesialrapportør på menneskerettigheter og miljø, David R. Boyd.

Også Canadas regjering har fått et tilsvarende brev. I likhet med Norge ønsker Canada å ha en internasjonal lederrolle i klimapolitikken, men på hjemmebane planlegger canadierne mer olje- og gassutvinning framover.

Les også: Fred. Olsen slår Greta Thunberg ned i naturgummistøvlene

– Ved å øke oljeproduksjonen og utslippene av klimagasser på et tidspunkt hvor verden bør gå i motsatt retning, setter Canada og Norge livene til barn i fare og bryter deres fundamentale rettigheter i henhold til internasjonale lover, sier grunnlegger av og styreleder i Hausfeld, Michael D. Hausfeld, i en pressemelding.

Les også: Norge flyr inn 44 politikere og byråkrater til klimamøtet i Madrid. Her er prislappen og CO2-utslippet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.