RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grete Faremo avviser ikke comeback

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kan bli damen som presser gjennom reformer.

NRKs politiske kommentator Frode Nakkim sa torsdag at han trodde Grethe Faremo kunne være en aktuell kandidat til å ta over som helseminister etter at Bjarne Håkon Hanssen har takket for seg.

En slik mulighet ser det ut til at Nettavisens lesere er meget fornøyde med. Onsdag spurte vi hvem dere mente burde ta over, og i den kåringen kom Faremo ut som den klare vinneren med terningkast 5.

Les også: Stem på din nye helseminister

Overfor Dagbladet avviser ikke Faremo at hun nå kan gjøre et comeback.

- Det er hyggelig å bli utsatt for den typen positiv omtale. Utover det har jeg ingen kommentarer,sier hun til Dagbladet.

På spørsmål om hun har vært i kontakt med Stoltenberg er hun lite snakkesalig.

- Jeg har aldri svart på den typespørsmål, og gjør det heller ikke nå, sier Faremo.

Grete Faremo har omfattende erfaring fra både politikk og næringsliv. Hun har blant annet ledet Storebrand og Microsoft - samt vært både bistandsminister, justisminister og olje- og energiminister.

Ifølge Dagbladet sier kilder i regjeringen at Faremo mangler den folkelige appellen som Hanssen har hatt, men at andre kan få denne «oppgaven», mens Faremo kan banke gjennom reformer.

Hva mener du om kandidatene til å bli ny helseminister? Klikk på terningen.

Grete Faremo (54)

Var bistandsmnister, justisminister og olje- og energiminister under Gro Harlem Brundtland fra 1990 til 1996. Forlot politikken i 1997 og har siden hatt en rekke ledende stillinger i næringslivet. De siste årene har hun vært direktør i Microsoft Nord-Europa. Faremo er utdannet jurist.

MINISTEREN OG KNERTEN: Trond Giske, foran en plakat av "Knerten", mener vi får større filmer a la Max Manus i fremtiden med den nye co-produksjonsavtalen med Europa.

Trond Giske (42)

Statsråd i Kultur- og kirkedepartementet siden 2005. Var AUF-leder fra 1992 til 1996. Ble stortingsrepresentant i 1997. I motsetning til Hanssen tilhører Giske venstresiden i Ap, og støttet Gerd-Liv Valla.

Hanne Harlem (44)

Lillesøster til Gro Harlem Brundtland. Er styreleder i helseforetaket Helse Sør-Øst RHF. Var justisminister under Jens Stoltenberg fra 200 til 2001. Etter regjeringsskifte gikk hun tilbake til direktørstillingen i Norsk Hydro, for deretter å gå til sjefsjobb ved Universitetet i Oslo. Utdannet jurist og jobbet som advokat blant annet i Kredittilsynet og Regjeringsadvokaten.

Jan Bøhler (57)

Leder for Oslo Arbeiderparti, og stortingsrepresentant fra 2005. Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann i Helse- og omsorgskomiteen. Var statssekretær i Utenriksdepartementet i 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere