Flere trafikkerte toglinjer i Nederland har tirsdag blitt lammet. Alle avganger mellom byene Den Bosch og Boxtel har blitt kansellert, og reisende må se seg pent nødt til å finne andre måter å kommer seg frem på.

Årsaken? Grevlinger.

I Nederland har de svarte og hvite mårdyrene nemlig lagt sin elsk på jernbanen, og graver seg støtt og stadig inn i dikene som bærer sporene, skriver nyhetsbyrået AP.

– Skinnene kan synke, og da kan sikkerheten til togtrafikken ikke lenger garanteres, sier ProRail, selskapet ansvarlig for vedlikeholdet av jernbanen i en uttalelse.

Beskyttet art

Selv om grevlingene i noens øyne tar seg i overkant til rette, er det ikke bare-bare å få bukt med problemet.

Grevlingene er nemlig fredet i Nederland, hvilket gjør at jernbaneoperatører må få innvilget tillatelse til å flytte dem eller forstyrre habitatet, før de begynner reparasjoner.

– Å leve sammen med grevlinger kan være en skikkelig utfordring, sier John Voppen, administrerende direktør i ProRail.

Håper på fortgang

I en uttalelse er Voppen klar på at prosedyrene tar for lang tid, og at de reisende fortjener bedre.

– Av hensyn til reisende og transportører er det nødvendig med større handlingsrom. Vi har fortløpende dialog med departementet og vannverket om problemene, fortsetter han.

Hvor lang tid det vil ta før togene går som normalt igjen er ikke kjent. Tidligere i vinter gravde grevlingene seg under sporet på en linje nær byen Molkwerum nord i landet. Den gang tok det mer enn én måned.