*Nettavisen* Nyheter.

Grillet av elever

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) ble grillet av 450 elever da han besøkte Elevtinget i dag.

13.06.08 17:22

(YEYE)/Oslo Kongressenter: Denne uken arrangerer Elevorganisasjonen sitt årlige landsmøte Elevtinget, og 450 elever fra hele landet møtes for å diskutere skolepolitikk. I dag fikk de besøk av kunnskapsministeren, og benyttet anledningen til å kreve svar om hvorfor skolebygningene er så dårlige, hvordan lærerne kan bli bedre og hvordan han vil sikre at alle norske elever kan lese og skrive.

- Må bli bedre
Da Solhjell kom inn i salen hvor Elevtinget avholdes ble han møtt av voldsom applaus og trampeklapp fra de over 400 elevene. Men da det var tid for elevenes «spørretime» var ikke stemningen like positiv.

Elevene krevde svar på hvorfor lærerne er så dårlige, hvordan Solhjell vil forsikre at ikke også neste skoleårs skolebøker blir forsinket, hvorfor skolen ikke er gratis når loven sier at den skal være det. Men viktigst for eleven var det å få vite hva man regjeringen vil gjøre for at skolebyggene skal bli bedre.

Representanten fra Molde videregående skole var ikke særlig imponert over hvordan norske skoler ser ut.

- Elevene er drittlei dårlige skolebygg, sa hun.

Vil ha bedre lærere
Kunnskapsministeren måtte også svare på hva han har tenkt å gjøre for at lærerne skal bli bedre.

- Lærerne er det viktigste for at vi skal sikre en god utdanning. Er ikke lærerne gode, blir ikke utdanningen god. Derfor vil vi styrke lærerutdanningen, men fra før av har vi også skjerpet kravet om videreutdanning for lærerne, sa Solhjell.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.