Gå til sidens hovedinnhold

Grillsesongen starter lørdag

Lørdag 10. mai går det offisielle startskuddet for årets grillsesong.

Hver tredje nordmann griller mer enn 15 ganger i året både på hverdager og i helgene. Oftest griller vi pølser, og helst gjør vi det sammen.

Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) har de siste årene markert starten på grillsesongen ved å utrope årets første grilldag. Men med godværet som har vært her i Oslo den siste tiden, er det nok mange som allerede har startet grillsesongen.

Årets første grilldag, som i år faller på lørdag 10. mai, er et like sikkert sommertegn som grønne plener og bare legger. Nå stiger grillosen fra landets hager og parker, sier en entusiastisk Even Nordahl i OFK.

Grillundersøkelsen, som annet hvert år gjennomføres av analysebyrået Synovate på vegne av OFK, viser at nordmenn fyrer opp grillen stadig oftere. En tredjedel av oss sier at vi griller minst 15 ganger i året.

Rett på grillen

Når den etterlengtede sommeren nå endelig har kommet, må vi jammen benytte sjansen til å være ute. Og med så mange nye og flotte gass- og kullgriller som nå finnes i hager og på verandaer, er det ingen unnskyldning for ikke å ta middagen ute, sier Nordahl.

Grillundersøkelsen viser at det fremdeles er vanlige grillpølser som er den store favoritten på grillen, etterfulgt av svinekoteletter og hamburgere.

Med det utvalget som finnes i butikkene i dag, kan man kjøpe både god, sunn og variert grillmat, som det går like fort å legge på grillen som en pakke pølser. Mange butikker har godt utvalg av ferdigmarinerte koteletter og fileter, i tillegg til mye forskjellig tilbehør. Selvfølgelig hører ventepølsene med når man skal grille, men det skader ikke å prøve andre ting i tillegg, sier Nordahl.

Griller gjerne sammen

Sosial samling og god mat utendørs oppgis som de viktigste årsakene til at folk griller. Det viser seg nemlig at nærmere halvparten av oss spiser middagen sammen med flere enn vi vanligvis gjør, dersom maten tilberedes over grillen.

Det er tydelig at grillmåltidet gjør oss nordmenn litt mer sosiale. Resten av året er det kanskje mange som klør seg litt i hodet hvis de skal invitere gjester på middag, men det å grille er noe de aller fleste får til, og grillmat er noe de fleste også setter pris på å bli servert, sier Nordahl.

(Pressenytt)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten