RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grini slått ut i Monte Carlo

Sist oppdatert:
Kjersti Grini forsvant tidlig ut av turneringen da årets største poker-stevne i Europa startet tirsdag.

Flere nordmenn har outsider-roller når den store finalen i årets European Poker Tour (EPT) spilles denne uka. The Norsemen stiller med fullt mannskap i Monte Carlo denne uka, pluss gjestespilleren Thor Hansen. I tillegg til Hansen, som har to VM- og to EM-titler på merittlisten, bør også Torstein Iversen, Sverre Krogh Sundbø og Edgar Skjervold regnes som outsidere.

Norske spillere har imponert i EPT-turneringene denne sesongen, men ingen har nådd helt til topps. Jonas Helness ble nummer to i London, Gunnar Østebrød ble nummer to i Baden og nevnte Skjervold ble nummer to i København.

Skal det endelig lykkes for en norsk spiller nå?

Vel, ikke for Kjersti Grini, i alle fall. Norges tidligere landslagskaptein i håndball har satset hardt på poker det siste året, og også vist flott fremgang ved de grønne filtdukene. Blant annet var hun beste kvinnelige spiller i Baden i Østerrike, da hun endte på 20. plass.

Men i Monte Carlo var turneringen ferdig etter bare tre-fire timer for hennes del. Grini hadde ifølge poker.no AQ på hånden da hun røk, men det er uklart hvordan det skjedde.

Startfeltene i internasjonale pokerturneringer er nå så store at første dag som regel er delt opp i to dager. EPT-finalen i Monte Carlo er ikke noe unntak. Tirsdag ettermiddag startet den første puljen av første dag. Og som vanlig var det en rekke norske fjes å skue i casinoet.

Av de mest kjente kan vi nevne Henning Granstad, Johnny Lodden, Anders Berg, Frode Fagerli, Thomas Middelthon og Kjersti Grini. De største stjernene sett i et internasjonalt perspektiv, var Ram Vaswani, Marcel Lüske, Erik Sagström, Isabelle Mercier og Dave Colclough.

Thor Hansen, Edgar Skjervold og Sverre Krogh Sundbø starter først onsdag.

Master of Classics-vinneren Thomas Middelthon røk ut av turneringen etter fire timer, da han floppet en straight, gikk all-in og fikk syn av en motspiller med hull-straight og flushedrag. Flushen kom på river. Også Henning Granstad, som i 2004 ble verdensmester i speed-poker, røk ut tirsdag kveld.

Rundt 300 spillere deltar i turneringen, og førstepremien forventes å ligge på rundt sju millioner norske kroner. Deltageravgiften er på 80.000 kroner.

TV 2 Nettavisen vil holde deg oppdatert på turneringen utover uka. Les mer om poker i vår nye pokerseksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere