*Nettavisen* Nyheter.

Gripende minnestund for tragedien i Khao Lak

Slektninger av tyske, svetsiske og østerriske ofre etter tsunamien holdt egen seremoni på stranden i Khao Lak i Thailand, samme strand som de norske. Foto: Wong Maye-e

26.12.14 14:10

Det ble en gripende minnestund på stranda i Khao Lak i Thailand ti år etter at monsterbølgen tok med seg 84 norske liv.

Rundt 70 personer deltok i minnemarkeringen, de aller fleste nordmenn, opplyser fungerende sjømannsprest i Thailand, Lars Henrik Haugan, til NTB.

Med lystenning, sang, bønner, Fader vår og ett minutts stillhet ble ofrene i tsunamikatastrofen i 2004 minnet. Også regnet, som de siste dagene har høljet ned over Thailand, stilnet.

– Det var en veldig fin stemning, sier Haugan på telefon fra Khao Lak.

– Jeg tror det betydde mye for dem som var der. Det er jo mange følelser, sorg og savn som settes i sving på en slik dag. Mange spør seg også om det virkelig er ti år siden, sier han.

– Samtidig har livet gått sin gang, og man må fortsette å se framover. Slike markeringer er viktig for å få bearbeidet sorgen. For mange var dette en svært brutal opplevelse, sier Haugen.

Noen av familiene som var til stede, hadde mistet opptil fire familiemedlemmer, forteller han.

Også representanter fra den norske og danske ambassaden og flere dansker var til stede under minnemarkeringen. Om lag 40 dansker mistet livet i tsunamien. (©NTB)

Se video fra da de rammede landene holdt minnemarkering andre juledag:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=jTeQ9XjQOP1y23r5m8NRIs5SJtUzSQpohcui-ejg-6zpihaoYB0jZcZXZt0Ee9tAQiIaHhPJUj6R9WjotXtxMJzVAq5tnp9GgaP0y9DWylH1Y8dgavt-e1CT2E2cbRopL6fkOezA3Ps&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag