RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisebønder får budsjett-hjelp av Listhaug

Grisebøndene får hjelp av landbruksminister Sylvi Listhaug i forslaget til nytt statsbudsjett. Ved slakting på grunn av antibiotikaresistens skal bøndene slippe å lide tap.

Regjeringen gjør det klart i budsjettforslaget at det ikke er den enkelte bonde som skal bære tapet når svin må slaktes på grunn av antibiotikaresistente bakterier. Det opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) til Dagens Næringsliv.

Også i dag får bøndene erstatning for dyrene som må slaktes, og forsikring dekker produksjonstap det første året. Derimot er det ingen som har dekket produksjonstapet det andre året etter slakting, og det er dette Listhaug nå vil endre på. Generalsekretær Per Skorge i Norges Bondelag er svært fornøyd.

– Dette er veldig viktig for folkehelsen, og det er viktig for den enkelte bonde det gjelder, sier han.

For en bonde som har slaktet eller vil komme til å måtte slakte ned grisebestanden, kan regjeringens forslag gjøre en forskjell på rundt en halv million kroner, ifølge Skorge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere