RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisedyrt julegodt

Jula er høytid for marsipan. Hvis du ikke er merkebevisst, kan du spare en del grunker. Sjekk prisforskjellen her.

Det bugner av forskjellige marsipansorter i matbutikkene nå, og prisene varierer voldsomt.

Sjekk prisforskjellen

Denne er langt billigere enn Nidars marsipan!
Denne er langt billigere enn Nidars marsipan!

Godteriprodusenten Nidar selger i tradisjonen tro marsipan i forskjellige former nå før jul. På den lokale Rimi’en er kiloprisen for Nidars julegris drøyt 215 kroner.

Kiloprisen på Nidars marsipanstenger med sjokolade er drøyt 181 kroner. Men flytter du deg til bakevarehylla kan du finne marsipan forma som ei svær pølse til bare 30 kroner kiloen!

- Urimelig sammenligning
De fleste dagligvarekjeder har nå sine egne ”billigmerker”. På butikken vi besøkte er kiloprisen på Nidars marsipan fem til sju ganger dyrere enn ”billigmerkets” marsipan.

Informasjonssjef Ellen Behrens i Nidar mener det er urimelig å sammenlikne Nidars marsipan med ”billigmarsipanen”.

- Vår marsipan er kvalitetsmarsipan med sytti prosent mer mandler enn ”billigmarsipanen”. Nidars marsipan er dessuten belagt med sjokoladeavgift og produseres kun for det norske markedet, i motsetning til ”billigmarsipanen”, sier Behrens.

Håndverk
I tillegg forklarer hun den enorme prisforskjellen med at Nidars marsipan krever mer arbeid:

- Dette er en produksjon med høy grad av håndverk, sier Behrens.

- Så dere lager marsipangrisene for hånd?

- Dette er en produksjon med høy grad av håndverk. Dessuten gir Nidars marsipan en helt annen smaksopplevelse enn ”billigmarsipanen”, sier informasjonssjefen.

Dødt løp

Arnie Stalheim blindtester marsipan.
Arnie Stalheim blindtester marsipan.

Dette bestemte vi oss for å teste. Vi inviterte Art of Taste-redaktør Arnie Stalheim til å ta en blindtest av marsipanen. Med bind for øynene fikk han smake på Nidars marsipanstenger og «TV 2 hjelper deg»-reporterens ”hjemmelagde” marsipanstenger laget av ”billigmarsipan”.

For Stalheim var det ikke den store forskjellen i smaksopplevelser.

- Jeg klarer ikke å skille den ene fra den andre – det er dødt løp, sier Stalheim.

- Betyr det at en kan få en marsipan som er 700% billigere, og som er akkurat like god?

- Det ser sånn ut, sier Stalheim.

LES FLERE FORBRUKERSAKER PÅ WWW.TV2HJELPERDEG.NO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere