*Nettavisen* Nyheter.

Grisefest i Chinatown

I februar kan du bli med å feire kinesernes nyttår i London.

24.01.07 11:33

(SIDE2): Helt siden 1800-tallet har London hatt et markant kinesisk innslag i byen. Den årlige paraden «Chinese New Year» vil denne gangen markere starten for «grisens år» (The Year of the pig), i fjor var det hunden som stod i fokus. Det kinesiske nyttår feires alltid i januar eller februar, men nøyaktig dato vites aldri eksakt før et par måneder i forveien.

Nytt dyr - ny fest
Søndag 18. februar starter paraden fra The Strand og går via Charing Cross Road til Shaftesbury Avenue, nesten like ved Piccadilly Circus. Festen vil fortsette på Trafalgar Square, hvor du får se typiske kinesiske symboler som drager, løver og mye annet kinesisk kunst, kultur og historie. Se hele ruten for paraden her.

Den kinesiske kalenderen er representert av 12 forskjellige dyr. Foruten gris og hund består disse av dragen, slangen, hesten, væren, apen, hanen, rotten, oksen, tigeren og haren.

I dagene før det kinesiske nyttår er det vanlig for kineserne å vaske huset, betale gjeld, kjøpe nye klær, gå til frisøren og ikke minst spise et stort festmåltid på selve dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kina i London
Et stort fyrverkeri vil også finne sted i London denne dagen, skriver DinLondonguide.no. Det er også vanlig at «dansende løver» springer rundt i gatene for å bringe lykke overfor befolkningen og for å skremme vekk ondskap og ulykke.

En bit av kina finner man året rundt i Chinatown, for her finnes et stort antall kinesiske restauranter og spennende butikker som selger alt av orientalske varer. Området er også kjent for sine mange bordeller og strippebarer. På grunn av stor næringsvirksomhet og flere nye og seriøse aktører i området, har et «lugubert» rykte dempet seg de seneste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.