RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EDDIE KEOGH (REUTERS)

Griser begravd levende

Sist oppdatert:
Forskere gravde ned 29 griser i snø for å se hvor lenge de overlevde.

Dyrevernere krever straffereaksjoner etter forsøket i Ötzdalen i Tyrol i Østerrike sist fredag.

Det var det medisinske fakultetet ved universitetet i Innsbruck, og akuttmedisinsk senter i Bolzano i Italia, som gjennomførte eksperimentet.

Målet var å drive forskning på hvor lenge man kan overleve hvis man blir begravet i et snøskred, og hvilken effekt luftlommer har på muligheten for å overleve.

29 griser skulle begraves og følges i 14 dager til de enten langsomt frøs i hjel eller ble kvalt. Av frykt for offentlige protester ble forsøket avlyst etter fem timer.

Da hadde 10 av de 29 grisene allerede omkommet.

- Dette er helt uakseptabelt, sier Johanna Stadler i dyrevernorganisasjonen Vier Pfoten (Fire Poter) ifølge det østerrikske tidsskriftet Bohmann.

Forskerne håpet at undersøkelsen skulle hjelpe i utviklingen av nye redningsteknikker. Nå vurderer påtalemyndigheten i Innsbruck om de skal opprette straffesak etter at tyske og østerrikske dyrevernere har anmeldt forsøket de kaller «bisart», «barbarisk» og «makabert», melder news.com.au.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere