RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisete i SpareBank 1 Gruppen

Sist oppdatert:
SpareBank 1 Gruppen for 2002 er på minus 1,29 milliarder kroner etter skatt
Dette er på linje med hva selskapet tidligere har meldt.

Resultatet fremkommer blant annet gjennom ekstraordinære nedskrivinger av goodwill og merverdier på 593 millioner kroner, tapsføringer i Bank 1 Oslo på 384 millioner, økte avsetninger på 169 millioner i SpareBank 1 Skadeforsikring og underskudd i SpareBank 1 Livsforsikring på 167,5 millioner kroner.

Tap på utlån i Bank 1 Oslo AS Bank 1 Oslo AS har for 2002 et resultat på minus 145,6 millioner kroner etter skatt.

Bank 1 Oslo har foretatt tapsavsetninger på Finance Credit-systemet på 308 millioner kroner. Bank 1 Oslos salg av andel på 18,75 prosent i Europay Norge AS ga en gevinst til banken på 176,6 millioner kroner og en konserngevinst på 20 millioner.

Dette skriver gruppen om Finance Credit-saken:

Granskningsrapporten knyttet til Finance Credit er ferdigbehandlet. Styret i Bank 1 nedsatte i november 2002 et eksternt granskningsutvalg ledet av revisor Jon Wiggen fra firmaet Kjelstrup & Wiggen AS for å kartlegge alle forhold knyttet til bankens håndtering av Finance Credit-engasjementene.

Granskningsrapporten forelå medio desember og styret har i flere møter behandlet rapporten. Styret konstaterer at banken har vært utsatt for svindel og bedrageri, noe som også de personer som er tiltalt i sakens anledning har innrømmet. Styret konstaterer videre at det har skjedd enkelte brudd på interne rutiner og bestemmelser, samt at det har skjedd enkelte feilvurderinger under bankens behandling og oppfølging av engasjementene. Styret finner ikke grunnlag for å kritisere at engasjementene ble inngått, men registrerer at de forhold som var årsak til den undersøkelse som ble iverksatt oktober 2002 og som ledet til avsløringene av bedrageriet bankene er blitt utsatt for, kunne vært avdekket noe tidligere.

Banken har en forsikringsordning i Lloyd's hvor bankens tap på Finance Credit er meldt og vil bli søkt dekket. I tillegg vurderer banken å gå til søksmål mot ansvarlig revisor for Finance Credit.

Styret legger til grunn at økonomisk kriminalitet er noe banknæringen i økende grad må forholde seg til, og har iverksatt en rekke tiltak for å styrke bankens muligheter til å motstå slike anslag mot bankens virksomhet. Tiltakene inkluderer revidering av interne regler og styrket oppfølging av disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere