Grisete olympiade

Grise-svømming sto på programmet i «Grise-olympiaden».

Grise-svømming sto på programmet i «Grise-olympiaden». Foto: (Scanpix/Reuters)

12 griser fra sju land deltok i påsken i den tredje «Grise-olympiaden». Se bildene nederst.

18.04.06 14:53

Grisenes viste stor innsats i grise-løp, grise-svømming og griseball under leken i Moskva. Det meldes om mye skrik og skrål da blant andre Mykola fra Ukraina, Nelson fra Sør Afrika og Kostik Russisk Svin ble båret ut foran hver konkurranse, melder BBC.

Den konkurransen det ble stilt størst forventinger til var griseball, veldig likt det vi mennesker kaller fotball. Grisene ble delt i to lag med fem griser på hvert lag. Ballen ble smurt inn med fiskeolje – målene ble plassert i hvert hjørne av arenaen. Rapportene sier ingenting om hvem som snutet ballen flest ganger i mål.

Grise-svømming var nytt av året - og grisene viste gode svømmeegeneskaper - selv om deltagerne til tider var mer opptatt av i leke med hverandre ute i bassenget enn å konkurrere. Visepresident Alexei Sharshkov I Sportsgrisforbundet sier disse grisene aldri vil ende opp på middagsbordet.

- De skal produsere en ny generasjon av sportsgriser, og de vil ikke bli spist. Hvordan kan du forresten spise en olympisk deltager som er kjent over hele verden, sier Sharshkov til BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.