RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grisunger blir sunt bacon

Sist oppdatert:
Amerikanske forskere har genmanipulert griser som produserer gunstige fettsyrer. En dag kan de bli servert som sunt bacon.

(SIDE2): De genmanipulerte grisene kan produsere omega-3 fettsyrer, som man nå kun får i seg ved å spise enkelte typer fisk eller ved tilskudd, melder nyhetsbyrået Reuters.

Forskerne fraktet et gen kalt fat-1 inn i cellene til grisen i laboratorium ved hjelp av kloneteknologi. Selve genet forandrer omega-6 fettsyrene som grisene egentlig produserer om til omega-3 fettsyrer.

Forskningsrapporten er publisert i journalen «Nature Biotechnology»

Vev fra genmanipulerte grisunger som ble født på Universitetet i Missouri-Columbia i USA, hadde høye verdier av omega-3 mente forskerne

Forskerne trenger å gjøre flere studier, men tror dette kan bidra til å bekjempe overvekt I den amerikanske befolkningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere