RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønn åpning

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Trygve Slagsvold Vedum går til frontalangrep på dommedagsprofetiene når han tar over Nettavisen.

Nettavisene har gitt Ap, Frp, Høyre, SV, KrF, Venstre, Sp og Rødt anledning til å ta over ledelsen for avisen én dag hver denne høsten.

– Vi har gjort dette for å kunne gi partiene en mulighet til å i enda sterkere grad vise sine individuelle forskjeller, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Nestleder Trygve Slagsvold Vedum i Senterparti har tenkt til å bruke anledningen til å reformere nettjournalistikken.

- Det kommer til å bli en grønn og mulighetsorientert avis, sier Vedum til Nettavisen.

Ja-mann
Nestlederen holder fast på at Nettavisen skal være en nyhetsavis også under hans ledelse, dersom ett premiss oppfylles.

- De som ringer inn med problemsaker får null spalteplass, mens de som ringer inn med muligheter og forslag til løsninger skal få slippe til, sier Vedum.

Han sier han kommer til å trekke avisen i en grønnere retning med fullt fokus på en grønnere samferdsel og fornybar energi.

- Det meste som skrives om miljøproblemene er rene dommedagsprofetier, men jeg hadde heller sett et større fokus på alle de løsningene som finnes og alle arbeidsplassene det kan generere å få løst problemet, sier nestlederen før han legger til.

- Nå kommer jo dette oppdraget midt i valgkampavslutningen, så jeg kan ikke garantere at jeg kommer til å være den mest nøytrale redaktøren den dagen.

Ingen twitter for Vedum
Nettavisen har Vedum et godt forhold til.

- Det er én av fire riksdekkende aviser på nett jeg følger jevnlig, og jeg synes det virker som dere er mer fokusert på nyheter og ikke pupper og underholdning enn både VG Nett og Dagbladet.no. Når det gjelder nettet må jeg innrømme at jeg bruker det som en integrert del av dagliglivet, men at jeg ikke er noen stor bruker av sosiale medier. Jeg er mer en betrakter enn en deltaker og mener vel fortsatt at den gode samtalen over kaffekoppen spiller en større rolle en enlinjes kommunikasjon på twitter. Denne plassbegrensningen tror jeg kommer til å marginalisere viktigheten av dette mediet også i valgkampen, sier Vedum.

Nettet tror han imidlertid kommer til å bli viktig i kommende valgkamp.

- Mange bruker nettet for å finne informasjon, og vi har også egne folk i Senterpartiet som jobber med å få ut budskapet vårt på nett, sier Vedum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere