RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønn lederstrid med flere ukjente faktorer

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Det seiler opp til flere debatter om ledelsen av Miljøpartiet De Grønne når det ferske stortingspartiet samles til landsmøte siste helgen i april.

De rundt 200 landsmøtedelegatene må trolig ta stilling til et forslag om MDG skal fortsette med dagens modell med en likestilt talskvinne og en talsmann - eller om partiet skal gå over til en tradisjonell struktur med leder og nestleder.

I tillegg kan det komme forslag om å avvikle partivedtektenes punkt om at ingen tillitsvalgt kan sitte i mer enn seks år i et verv - noe som kan åpne for gjenvalg av Hanna E. Marcussen, som har vært talskvinne siden 2008.

Hansson vil inntil videre holde fast på toledermodellen, men avvikle seksårsregelen.

- Når det gjelder lederstruktur, mener jeg at personer og politikk er langt viktigere for oss nå enn organisasjonskart. På sikt bør vi gå over til en tradisjonell modell, men ikke nå. Når det gjelder seksårsregelen, mener jeg den må bort. Et parti som er i en viktig utviklingsfase har ikke råd til å kvitte seg med dyktige tillitsvalgte på grunn av en slik regel, sier Hansson til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere