YOUNGSTORGET (Nettavisen): Hedersgjest på Aps landsmøte er tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland (79).

- Gro opplyser om at hun ikke ønsker å gjøre intervjuer. Hun er på landsmøtet for å lytte og kjenne på stemningen, sier hennes manager Jon Mørland til Nettavisen.

Hun stilte derimot til samtale med talkshow-vert Harald Stanghelle på NRK P1 pluss fredag.

I intervjuet går hun blant annet til angrep på Donald Trump:

- Trump er frekk, og bruker metoder andre ikke har brukt – så folk tror det er noe nytt. Det høres ut som han er i et privat rom, og verken ser til venstre eller høyre, så her tror noen det er noe nytt, sier Brundtland.

- Jeg var like dum som alle andre, trodde ikke det var mulig at han kunne vinne, noe han klarte – selv om Hillary Clinton fikk to millioner flere stemmer. Mange av oss ble forskrekket, sier den tidligere statsministeren, som snart fyller 80.

I intervjuet diskuterer hun også innvandring og trekker frem det hun mener var et oppgjør med Frp i 1989, som hun mener gjør at Norge har helt andre tilstander enn i Sverige.

- Vi turte å snakke om de negative konsekvensene av innvandring, noe det tok 30 år før de turte i Sverige, sier Brundtland.

Lørdag ettermiddag kommer landsmøtet til å hedre både Gro som fyller 80 påskeaften og NATO-sjef Jens Stoltenberg med å ha rundet 60.

Samleside: Les alle sakene fra Arbeiderpartiets landsmøte her.