I år deltok den tidligere statsministeren, Ap-leder og WHO-direktør Gro Harlem Brundtland på et 1. mai-arrangement i Sagene kirke i Oslo, skriver VG.

Samtidig var Frp-nestleder Sylvi Listhaug i full aksjon på Strømsø i Drammen. I Oslo holdt Frp et arrangement der kampen mot bomringer var hovedsaken.

Les også: 1. mai: Listhaug til Drammen – Støre til Sørlandet

Brundtland følgende å si om Frps gjentatte taler og aksjoner på 1. mai:

– Jeg tror ikke det gjør noe særlig godt inntrykk på folk. Det er et slags misbruk av noe som har med å samles om en del sentrale verdier, også skal de liksom prøve å lage sin variant som er i protest mot noe. Det er ikke så ålreit, sier Brundtland til VG.

På 1. mai havnet forøvrig Listhaug i ordkrangel med Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Moxnes, som etter å ha avsluttet sitt eget partis appell på Bragernes torg i Drammen - spaserte over broen for å høre på Listhaugs tale på andre siden av Drammenselva.

Les også: Kvinners rett til selvbestemt abort var ikke så hellig likevel for Arbeiderpartiet

Etter at begge hadde kastet stikk stikk mot hverandre i sine taler, ble det ordkrig mellom de to da de møttes.

– Du ønsker jo 25.000 flyktninger inn i Norge, som koster 25 milliarder hvert år. Du skal bruke mye penger, og legge ned næringene som skaffer de, og det går ikke, sa Listhaug.

– Du sitter stille på EUs fang og ser på sosial dumping over Svinesund uten å løfte en finger mot EU. Dere gjør alt EU sier, kontret Moxnes.

Les også: Gro refser Erna i abortsaken

Det var for øvrig Moxnes som fremmet mistillitsforslaget som endte med at Listhaugmåtte gå av som justisminister i mars i fjor.

– Jeg må gå videre. Jeg må bruke tiden på vanlige folk, ikke på blådresser fra Nordstrand i Oslo vest, avsluttet Listhaug og forlot seansen.

Les også: Gro Harlem Brundtland til angrep på Trump