RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gro skulle bare følge barna inn i svømmehallen

- Vel nok hadde jeg ikke betalt parkeringsavgiften mens jeg stakk innom Nordlandsbadet. Men å få 760 kroner i bot for noen få minutter synes jeg er helt uhørt. Boten står ikke i forhold til forseelsen, mener Gro Bæck.
- Vel nok hadde jeg ikke betalt parkeringsavgiften mens jeg stakk innom Nordlandsbadet. Men å få 760 kroner i bot for noen få minutter synes jeg er helt uhørt. Boten står ikke i forhold til forseelsen, mener Gro Bæck. Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
- Jeg fikk fullstendig hakeslipp!

Gro Bæck brukte noen få minutter på å følge barna inn i Nordlandsbadet. Da hun kom ut hadde hun fått en bot på 760 kroner, skriver Avisa Nordland.

- Jeg fikk fullstendig hakeslipp. Er det mulig? 760 kroner for å spurte inn og sørge for at seks barn kom seg inn i Badeland og jeg selv fikk lånt meg penger til parkeringsavgiften, sier Gro Bæck oppgitt.

Superbot
Det var forrige tirsdag Gro opplevde sitt største parkeringssjokk.

- Jeg hadde lovet barna at vi skulle på Badeland. Da vi kom dit oppdaget jeg at jeg hadde glemt pengeboka hjemme. Fordi jeg hadde kjenninger inne på badet forlot jeg bilen og løp inn for å låne penger til automaten. Og samtidig sendte jeg barna inn, så de slapp å vente ute i gangen. Alle denne organiseringen tok elleve minutter.

- Da jeg kom ut så jeg at det lå en lapp på frontruta. En bot på 760 kroner. Jeg trodde knapt mine egne øyne, sier hun.

Urimelig
Gro Bæck presiserer at hun ikke er overrasket over å måtte betale bot.

- Jeg hadde parkert uten å betale. Det har jeg ingen problemer med å godta. Det er størrelsen på boten jeg reagerer på. Den framstår som helt urimelig i forhold til forseelsen.

Les også:  Fikk parkeringsbot da hun skulle bære sin leukemi-syke datter inn på sykehuset

Gro Bæck peker på at feilparkering i Bodø sentrum koster 300 kroner.

- Da er prisen utenfor Nordlandsbadet ganske horribel, mener hun.

Ett minutt
Og Bæck er ikke alene over å ha fått sjokk over de høye gebyrene til QPark.

IK Grands «gand old man» Ole Marius Strand fikk også 760 kroner i bot utenfor Nordlandshallen mens han var innom for å henge opp vimpler foran en Grand -kamp.

- I mitt tilfelle hadde jeg puttet på for lite penger. Jeg kom til bilen få minutter etter at pareringstiden hadde gått ut, og ble møtt med 760 kroner i bot. Det syntes jeg var grovt, sier han.

Privat aktør
Ifølge Q-Parks hjemmeside har betjentene fast lønn uavhengig av hvor mange kontrollavgifter de skriver. De jobber ikke på provisjon.

- 760 kroner er en normal sats for de private selskapene, og vi mener det er innenfor rimelighetens grenser. Dette er også noe Parkeringsnemnda er enig i. Vi tilbyr parkering mange steder i Norge og kontrollavgiftssatsene vil noen steder variere i sum, skriver kontrolldirektør Kine Lørdal i en mail til Avisa Nordland.

- For mange kan det nok virke rart med forskjellige satser på privat og offentlig parkering, men vi er en privat aktør, og har i samarbeid med grunneier/oppdragsgiver valgt å legge oss på dette nivået. Følger kundene våre forholdsvis enkle parkeringsbestemmelser, så får hun eller han ingen kontrollavgift, fortsetter Lørdal og tilføyer at faktum er at de offentlige satsene ikke har blitt justert siden 1994.

Felles parkeringsregler
Regjeringen sendte i vår ut forslag til nytt parkeringsregelverk for privat og offentlig parkeringsvirksomhet. Et av punktene er at det bør bli tre satser for sanksjoner; 200, 600 og 900 kroner. Glemmer du å trekke lapp på en gratis plass, skal det koste 300 kroner. For vanlige feil vil det stå 600 kroner på den gule lappen, mens du må ut med 900 kroner for feilparkering på plasser for forflytningshemmede.

Man ønsker også ett felles skilt og felles vilkår for dem som parkerer. Dette betyr mer ensartet håndhevingsprakis for parkeringsselskapene.

FÅR EN FRIST: - Vi har avtale med QPark om at det kan gå ti minutter fra feilparkeringen til det gis bot. Hvis ikke kan man klage, sier daglig leder i Bodø Spektrum Steinar Bang Hansen.

Det foreslås regulering av en del typetilfeller som i praksis har vist å føre til mange klager. Spesielt nevnes at det foreslås innført en frimargin etter at billett er utløpt.

Dessuten skal parkeringsselskap og kommuner få meldeplikt og må kun benytte godkjente parkeringsvakter.

- Hadde ikke noe valg
Daglig leder i Bodø Spektrum, Steinar Bang Hansen, forteller at det var vilt kaos i området foran Nordlandsbadet og Nordlandshallen før parkeringsavgift ble innført i fjor høst.

- Folk parkerte foran nødutganger, på handikapplasser og blokkerte for legevakta, sier Bang Hansen.

Når det ble vedtatt avgift på Trekanten, rett over veien for Bodø Spektrum, hadde de ikke lenger noe valg, som han ser det.

- Hvis ikke hadde vi blitt oversvømt av folk som skulle handle, og så parkerte her, sier Bang Hansen.

- Men hvorfor er det så dyre bøter utenfor hos dere?

- Da vi skulle innføre parkeringsavgift var vi pålagt å hente inn anbud på tjenesten også hos private. Q-Park hadde det beste tilbudet og fikk jobben. Og da setter de satsene. Bang Hansen sier han er svært fornøyd med måten de utfører oppdraget på.

- I avtalen vi inngikk ba vi om ti minutters slingringsmonn før det skrives bot. Jeg har inntrykk at de er svært fleksible når det gjelder det. Bang Hansen presiserer at parkeringsavgiften gjelder kun før klokka 16.00.

- Etter den tid er det gratis.

Les flere saker i Avisa Nordland


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere