*Nettavisen* Nyheter.

Grønne og røde resultater gir frisk formiddag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Med DNB i rakettfart og andre gode kvartalsresultater, peker pila på Oslo Børs oppover torsdag. Hovedindeksen gikk 0,85 prosent i pluss på en time.

09.02.12 10:56

Ved 10-tiden lå den på 414,88 poeng. DNB er foreløpig mest omsatt og ligger 4,6 prosent i pluss. Norske Skog surfer videre på gårsdagens resultatopptur og var opp 4,82 prosent etter en time.

Orkla leverte på sin side et skuffende kvartalsresultat torsdag. De er det tredje mest omsatte selskapet og stuper 4,37 prosent. Gjensidiges kvartalsresultat ble felt av stormene Dagmar og Berit, og selskapet er ned 2,49 prosent foreløpig.

Solenergiselskapet REC tar torsdag igjen noe av gårsdagens nedtur, som kom etter skuffende kvartalstall. Foreløpig ligger de 3,46 prosent i pluss. Også Statoil trekker hovedindeksen opp med en oppgang på 1,18 prosent.

Børsene i Asia endte svakt i minus torsdag. I Europa er utviklingen stabil, mens greske partiledere fortsatt er uenige om krisetiltakene som skal redde landet fra konkurs.

Et fat nordsjøolje omsettes torsdag formiddag for 117,66 dollar (+0,46 prosent), mens amerikansk WTI-olje går opp 0,23 prosent til 98,94 dollar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag